ALEPPOSÅPE OG ARGANOLJE - UNDERSØKELSE

ALEPPOSÅPE OG ARGANOLJE - UNDERSØKELSE

Vi er nå ferdige med en studie på vår Alepposåpe og Arganolje som har gitt oss god dokumentasjon om hvordan disse produktene hjelper mennesker med hudplager som psoriasis og eksem, kløe mm.

Vi har lenge ønsket å gjøre en studie på virkningene av Alepposåpe og grunnen til det er de gode tilbakemeldingene som stadig kommer, derfor ville det være interessant å få dette dokumentert.

“Var veldig kjekt å være med - og å se at produktene faktisk fungerer.”

På vårparten 2019 kontaktet vi Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) i Bergen som takket ja til å bli med i studie og vi fikk med oss 7 av deres medlemmer, i ulik aldersgruppe og kjønn, til å delta i prosjektet.

Hovedkriteriet for å delta i studien var at man hadde en hudsykdom i en grad som påvirket livskvaliteten negativt og at man ikke hadde testet Alepposåpen tidligere. Samtlige av deltagere led av psoriasis og noen også av eksem, tørr hud, kløe, håndeksem, elveblest og psoriasisartritt.

Vi sendte ut tips og råd om hvordan man får best effekt ved bruk av Alepposåpen og Arganolje:

“Alepposåpen kan brukes til hodebunn, ansikt, kropp og intimvask. Du kan vaske på åpne sår, det svir ikke men du kan oppleve at sår gror lettere.
Alepposåpen fungerer som en oljebehandling for huden din så ikke vær redd for å massere den godt inn i huden, og - la den virke i minimum 2-3 minutter, da får du best effekt.

Alepposåpen sørger for at hudens naturlige fettlag bevares etter dusj/vask i motsetning til vanlige såper dermed er det mange som opplever mindre kløe og at behovet for kremer reduseres.

Noen synes at den faste såpen er litt uhåndterlig og tjukk, her kan det være fint å bruke svampen/vask- erosen... da er det mye lettere å fordele såpen på hele kroppen og man bruker også mindre.

Arganoljen smøres på utsatte steder etter bruk av Alepposåpen."

Deltargerne fikk teste både Alepposåpen og Arganolje i 3 mnd. samtidig som de svarte på våre 3 digitale undersøkelser. 

Allerede etter 14 dager sa 5 av 8 deltagere at de merket bedring. Mindre kløe mykere utslett, mykere hud og mindre utbrudd, var noen av kommentarene. Etter endt testperiode opplevde alle deltagerne bedring.

RESULTATER:

  • Alle 7 som deltok i undersøkelsen svarte at de hadde hatt en merkbar bedring etter bruk av produktene. Gjennomsnittlig svarte de spurte at de hadde hatt 50,7% bedring etter 3 mnd. bruk av Alepposåpe, og 48,5% bedring etter bruk av Arganolje i samme tidsperioden.

  • Den deltageren med høyest bedring etter bruk av Arganolje svarte at han/hun gikk fra at hud- problemet var 7 til 3 på en skala fra 1-10 hvor “jo høyere tall, jo verre er hudproblemet”. En annen gikk fra 6 til 3 på samme spørsmål.

  • På samme spørsmålet om Alepposåpen svarte den med best bedring at han/hun hadde gått fra 8 til 2 på “hvor ille hudproblemet var”

  • Til tross for spesielle koronatider med mye håndvask og antibac, opplevde alle deltagerne en forbedring. 

Det var veldig kjekt å se at alle deltagerene opplevde bedring i den 3 med. lange testen. 
 
Dersom du ønsker å teste Alepposåpen eller Arganoljen, kan de kjøpes i nettbutikken.
 
Alepposåpen finner du også i mange helsekostbutikker som helsekostkjeden Life, Røtter, Kinsarvik m.fl
Brukerundersøkelse bilde 1
Brukerundersøkelse bilde 2
Her kan du kjøpe