Om Alepposåpen

Alepposåpen består utelukkende av olivenolje og laurbærolje og inneholder ingen fargestoffer, syntetiske dufter, konserveringsmidler eller kjemiske tilsetningsstoffer.

Kan hjelpe mot psoriasis og eksem

Tilbakemeldingene fra dem som sliter med psoriasis og/eller eksem er ofte at behovet for kremer blir mindre, sår endelig gror, og mindre kløe.

  • Man kan vaske direkte på åpne sår (det svir ikke)
  • Alepposåpen sørger for at hudens naturlige fettbehov bevares etter dusj/vask i motsetning til vanlige såper.
  • Alepposåpen er ingen legemiddel men derimot en tilleggsbehandling for psoriasis, eksem, kløe eller tørr hud.
  • Alepposåpen er god for alle hudtyper, spesielt sensitiv.
  • Alepposåpen anbefales til den daglige vask av ansikt og kropp, den kan med fordel brukes til å fjerne sminke samt til å tilbakeføre den naturlige balansen i huden.
  • Alepposåpen er ideell for intimvask, babyvask, shampoo og barbersåpe m.m.

Et lite tips er å bruke såpen med en svamp/vaskerose, svampen gjør at den skummer berdre - da blir den lettere å påføre og man bruker også mindre.

Vi har vel alle en tendens til å vaske oss mest på utsatte steder, fordi vi er redd for å tørke ut huden. Det herlige med Alepposåpen er nettopp det å kunne såpe inn hele kroppen med god samvittighet og oppleve at huden blir mer balansert og behovet for kremer reduseres. 

Se vårt utvalg av Alepposåper her.

 

Slik lages den

Alepposåpen er et autentisk og en eldgammel produkt, og lages fortsatt i dag etter den samme oppskriften som for rundt 3000 år siden og lenge før kjemikalier kom forstyrrende inn i våre liv. De enestående effekter denne oppskriften bragte med seg gjorde denne oppfinnelsen til en milepæl i Middelhavsområdets utvikling.

Den tradisjonelle produksjonsprosessen og sin opprinnelige sammensetning - etablert i Aleppo i det åttende århundre - er bevart til denne dag, generasjon etter generasjon, av Aleppos såpemestere. Alepposåpe lages kun av disse kunnskapsrike såpemesterene etter denne unike oppskriften og sammensetningen.

Såpemaker som lager alepposåpeSlik lages alepposåpen

Såpemassen kokes i store fat på 4x4 m2 - hvor det er umulig å måle opp nøyaktig andel laurbærolje, (det finnes ingen obligatorisk målekontroll av denne fremstillingsmetoden) og prosentandelen varierer derfor en god del. Andel laurbærolje i våre produkter ligger rundt 30-40%. 

Da det ikke er mulig å garantere nøyaktig prosentandel ønsker heller ikke vår produsent å merke selve produktene med dette.

Se gjerne vedlagte video på hvordan Alepposåpe blir til. 

Se utvalget av Alepposåper her.