Hvordan bli kvitt akne naturlig?

Hvordan bli kvitt akne naturlig?

Akne, hva er det?

Akne vulgaris er en betennelsessykdom forårsaket av økt produksjon av talg fra talgkjertelen, spesielt under påvirkning av kjønnshormoner. Dette fenomenet, som ofte oppstår i puberteten, fører deretter til blokkering av hårsekkåpningene (hvor det dannes hår) og spredning av bakterier i den akkumulerte talg.

Oftest snakker vi om åpne komedoner (eller "hudormer" fordi talg blir mørkere ved kontakt med luft) eller lukkede komedoner (mikrocyster eller whiteheads). 

Årsakene til utseendet til disse komedonene er forskjellige: luftforurensning, mat som er for søt, tobakk, alkohol, sol, sminke, aggressiv eller utilstrekkelig hudrensing, bruk av maske...

De forskjellige typer akne:

Akne kan ha forskjellige former avhengig av alvorlighetsgrad, alder, utviklingsstadium eller kontekst (som for eksempel graviditet).

Det er 2 hovedtyper av akne:

 • Retentional akne er det minst alvorlige stadiet av akne. Det er et resultat av en opphopning av talg og hudens vanskeligheter med å evakuere den. Det manifesteres av fet og skinnende hud, utvidede porer, tilstedeværelsen av hudormer eller mikrocyster.
 • Inflammatorisk akne utløses av en ubalanse i hudfloraen som bidrar til overdreven utvikling av en bakterie som er ansvarlig for komedoner.

Det finnes også andre mer spesifikke former for akne: hormonell akne, cystisk akne, rosacea og andre ...

Beste praksis for å unngå akne

Gode ​​bevegelser kan bidra til å begrense virkningen, eller til og med unngå den!

 • Vedta god mathygiene ved å innta frukt og grønnsaker, ikke misbruke kaffe eller alkohol (alltid innta med måte) og unngå søtsaker og fet mat så mye som mulig. 
 • Vask hendene regelmessig fordi du bruker dem i gjennomsnitt 3000 ganger i ansiktet 😮 og bruk rene børster for å påføre pleie eller sminke.
 • Rens huden hver dag  (1 til 2 ganger)  med milde og surgrassåper for ikke å tørke den ut (foretrekk kalde forsålede såper som beholder egenskapene til oljer). Skyll grundig og bruk et rent håndkle til tørking.
 • Ikke misbruk scrubs: fjerning av talg for kontinuerlig vil stimulere talgproduksjonen, en gang i uken er mer enn nok!
 • Unngå å pierce eller fjerne hudormer selv så mye som mulig, med fare for å forårsake en infeksjon i hårsekken og potensielt alvorlige komplikasjoner. Selv om det er veldig tilfredsstillende noen ganger 😅
 • Bruk et anti-imperfeksjonsserum tilpasset din hudtype.

Hvordan behandle akne

Mild akne krever ikke nødvendigvis medikamentell behandling.  Vi kan da favorisere behandlinger med lokal bruk: lotioner, geler, kremer, anti-imperfeksjonsserum... 

Hyppigheten av påføring av behandlingen avhenger av produktet som brukes, typen akne og pasientens toleranse. Disse lokale behandlingene skal heller brukes om kvelden, slik at de kan virke hele natten.

Velg en fuktighetsgivende og ikke-komedogen dagkrem, for å kompensere for de mulige tørkeeffektene av behandlingen og unngå stimulering av talgkjertlene som kan begynne å virke igjen.

Hvis du har alvorlig akne, anbefaler vi deg å snakke med en profesjonell som en hudlege som vil foreskrive den behandlingen som passer best til dine behov.

Vår 100 % naturlige mirakelløsning! 

Naturlig og organisk anti-imperfeksjonsserum

Det er utrolig mange behandlinger, hver mer innovativ enn den neste... og noen ganger veldig restriktiv. Men hva inneholder de egentlig? Hos Endro Cosmétiques virket det viktig for oss å tilby deg en helt naturlig og effektiv løsning som du kan stole på med lukkede øyne.

Vårt anti-blemish-serum inneholder kun 4 ingredienser som gir det  all sin effektivitet og en søt, lett ristet sitronlukt 🍋🌰: 

 • Økologisk hasselnøtt vegetabilsk olje (ikke-komedogen)
 • Økologisk Palmarosa eterisk olje (antibakteriell)
 • Økologisk Tea Tree eterisk olje   (antibakteriell)
 • Tokoferol (naturlig antioksidant)

Hasselnøttolje er talgregulerende og bidrar til å stramme opp porene. Den er nesten identisk med hudens talg, veldig praktisk for å hjelpe den med å regulere seg naturlig.😉

Palmarosa essensiell olje stimulerer celleregenerering for bedre helbredelse og Tea Tree essensiell olje har anti-infeksiøse, antibakterielle og antiseptiske egenskaper for å rense huden.  Du vet alt, det er takket være dette konsentratet av aktive ingredienser som kviser tørker raskere uten å tørke ut huden!