Kaktusolje

Kaktusolje

Kaktusolje

Kaktusoljen lages ved å bruke frøene fra frukten til fikenkaktusen. Frukten kalles for ‘tuna’ og er vanligvis oransje eller rød på innsiden. Når frukten er moden og klar for å høstes, brukes det beskyttelsesklær og tykke hansker på grunn av mange små torner.

Oljen er økologisk og det tar omtrent 1 tonn fiken for å få 1 liter kaktusolje.

Oljen har blitt brukt i flere tiår i Marokko og er spesielt populær blant kvinnene på grunn av oljens helbredende og beskyttende egenskaper til huden! Kaktusoljen passer alle hudtyper og er spesielt egnet til sensitiv hud. 

Den er fullpakket med essensielle fettsyrer, vitamin E, og den har kraftige antioksidanter og fuktighetsegenskaper. Oljen er også mindre fet enn andre oljer og absorberes raskt inn i huden.

 

Bruksområder

Kaktusolje til hud og hår

Noen få dråper kaktusolje er nok til å hjelpe mot aldring av huden og øke cellefornyelsen. Legg 3 til 4 dråper i håndflaten og trykk forsiktig inn oljen i huden. Husk nakke og dekolletage.

Påfør kaktusoljen helst før du skal sove, fordi hudens cellefornyelse er mest effektiv i løpet av natten. Etter noen få uker skal huden ha blitt fastere.

Kaktusolje mot akne

Kaktusolje er perfekt for å behandle akne, på grunn av dens antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper. Den er rik på linolsyre og kaktusoljen forhindrer talg i å stivne og porene tettes. 

Kaktusolje er også en alliert for fet eller uren hud. Takket være den høye sammensetningen av umettede fettsyrer har den helbredende og anti-inflammatoriske egenskaper, ideell for å bekjempe akne eller eksem.

Forsterket hår

Kaktusoljen kan også påføres håret for å beskytte mot vær og vind og for å gi håret mer fuktighet. Den kan brukes før hårvask: En eller to ganger i uken ved å påføre behandlingen på lengdene og la virke i 15 minutter.

Dette skal bidra til å gi mer glans og fuktighet til håret.

Fuktighet til kroppen

Bruk oljen i massasje for å gi fuktighet til huden! Påfør den på områder som mage, rumpe eller lår for å gjøre huden strammere. Oljen er spesielt egnet til bruk mot strekkmerker, og den falmer arr slik at de blir mindre synlig.

Negler

Ved sprø og myke negler, legg en dråpe olje på neglen. Oljen vil trekke seg inn i neglen og gi næring til neglebåndene.